Museum Snijders&Rockoxhuis sleept nominatie 'Museum of the Year Award 2020' in de wacht.

logos

De prestigieuze Museum of the Year Award (EMYA) gaat uit van het European Museum Forum dat sinds 1977 elk jaar een nieuw of pas vernieuwd museum bekroont. De EMYA-nominatie kwam er na een jurybezoek en mystery visit eerder dit jaar.
De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 2 mei 2020, tijdens de slotdag van het jaarlijkse ‘Conference of the European Museum Forum’ in Cardiff, waar museum Snijders&Rockoxhuis volop zijn kansen zal verdedigen.

De prijs ging in het verleden zowel naar grote als kleine musea die op innovatieve wijze diverse publieken weten te boeien.
Bij de eerdere winnaars zitten wereldvermaarde musea zoals het Rijksmuseum in Amsterdam, het Victoria and Albert Museum in Londen of het Guggenheim Museum in Bilbao, maar ook lokale musea zoals het Polin Museum over de Geschiedenis van de Joden in Polen in Warschau, het Kumu Kunstmuseum in Tallinn of het Speelkaartenmuseum in het Franse Issy-les-Moulineaux.
Eén Belgisch museum slaagde er in de hoofdprijs binnen te halen: het Gallo-Romeins Museum in Tongeren in 2011.

Februari 2018 opende het (ver)nieuwde museum Snijders&Rockoxhuis zijn deuren.
De uitbreiding van het bestaande Rockoxmuseum met het naastgelegen Snijdershuis, de sfeervolle aankleding van de museumzalen en de introductie van iPads als nieuw en uniek begeleidingssysteem, worden door onze talrijke bezoekers zeer gesmaakt.

Duimen Maar!

LEES MEER

Meer informatie :  European Museum Forum

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen