Snijders&Rockoxhuis - Tentoonstelling - Verwacht

FINIS TERRAE - 17/11/2022 – 26/02/2023
Het einde. Een begin.

In het Snijders&Rockoxhuis en op diverse plaatsen in Antwerpen.

Exact vijf jaar na de succesvolle tentoonstelling ECCE HOMO (2017-2018) organiseert galerie Geukens & De Vil FINIS TERRAE, een grootschalige kunstwandeling rond één universeel thema: onze planeet.  Op 12 unieke locaties in de Antwerpse binnenstad tonen 50 hedendaagse kunstenaars werk dat hun visie op dit thema verbeeldt. Bewust wordt gekozen voor levende, Belgische kunstenaars en kunstenaars die in België resideren. Zo wil FINIS TERRAE een blik werpen op onze wereld vandaag, alsook de veerkracht van de mens en de kracht van kunst in de verf zetten.

Van de Maya’s tot De Bijbel, van Maarten Luther tot Isaac Newton, de geschiedenis is gevuld met theorieën over het einde der tijden. Vandaag confronteren globale noodsituaties – de klimaatcrisis, toenemend (rechts)extremisme, de aanhoudende vluchtelingencrisis, COVID-19, … – ons met de grenzen van onze wereld en de waarde van onze planeet. Maar crisissituaties zetten ook geesten in beweging. Zo genereerde de corona-pandemie een verhoogd bewustzijn over het belang van gezondheidszorg en groepeerden bottom-up bewegingen zich om tegengewicht te bieden aan problematieken die jarenlang genegeerd bleven.

Net zoals ECCHE HOMO wordt ook deze tentoonstelling gelinkt aan Human Rights Watch. Hierbij wordt gefocust op de divisie milieu en op de humanitaire gevolgen van klimaatverandering.

Organisator: Geukens & De Vil

Curatoren: Yasmine Geukens, Marie-Paule De Vil, Lien Craps & Eric Rinckhout

Data: 17 november 2022 – 26 februari 2023

Kunstenaars in het Snijders&Rockoxhuis:

Berlinde De Bruyckere, Thierry De Cordier, Sanam Khatibi, Maarten Vanden Eynde, Cindy Wright, Ben Sledsens , Jan Van Imschoot, Charles Degeyter, Babs Decruyenaere, Lara Gasparotto, Peter De Meyer.

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen