Snijders&Rockoxhuis - Bezoek NT2 / Okan

Bezoek NT2 / Okan

Frans Snijders & Nicolaas Rockox - wereldburgers!

Deze les neemt cursisten NT2 en OKAN mee op ontdekking in de huizen van Nicolaas en Frans en gaat dieper in op de internationale invloed op beide heren.Tijdens deze rondleiding staat de Nederlandse taal centraal. Via het verhaal van Rockox en Snijders en de verschillende kunstwerken wordt gewerkt aan taalvaardigheid.

De rondleiding bestaat uit verschillende thema’s. Deze thema’s zijn (met uitzondering van de introductie) flexibel qua volgorde en kan je door elkaar gebruiken. Elk thema wordt behandeld aan de hand van een aantal kunstwerken. Bij deze kunstwerken horen kernwoorden, weetjes, werkvormen en een link naar de leefwereld van de cursisten.

Rondleiding met gids.

Een gratis bezoek met gids boek je via het Museum. Samen bekijken we wanneer dit past en Museum Snijders&Rockoxhuis neemt de boeking en alle bijhorende kosten voor haar rekening. Interesse in deze gratis rondleiding met gids?  Graag een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen snel contact!

Bezoek aan het museum met eigen toelichting.

Ook op eigen houtje kan een leerkracht samen met zijn leerlingen een gratis bezoek brengen aan het museum.  Hiertoe stellen we graag hulpmiddelen ter beschikking.

Het volledige pakket bevat een handleiding met praktische tips en een eenvoudig doe-boek. Dit doeboek bestaat uit een samenvatting van kernwoorden, weetjes en af en toe linken naar de leefwereld van de cursisten. Het is een handig instrument om tijdens je rondleiding te gebruiken. Op sommige locaties in het museum vind je ook educatief materiaal . Wens je dit te gebruiken, graag een seintje via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tenslotte is er een woordenlijst beschikbaar die de kernwoorden duidelijk omschrijft en mag meegegeven worden met de leerlingen.

 Alle documenten kan je hier downloaden :

 

doeboek capture        handleiding 3 capture        woordenlijst capture