Cultuurmarkt Antwerpen. Zondag 25 augustus 2019

Ontdek alles over Bruegel in Antwerpen dit najaar

Van vader op zoon. Op die manier is het schilderstalent in de familie Bruegel doorgegeven.

Antwerpen zet vader Pieter en zoon Jan in de spotlight. Maar ook de verzamelaars en (her)ontdekkers van hun werk. Vanaf 5 oktober openen twee tentoonstellingen in het Museum Mayer van den Bergh en het Snijders&Rockoxhuis.

In het najaar loopt in museum Snijders&Rockoxhuis de tentoonstelling Jan Breughel I, een uitmuntend tekenaar. 
Gelijktijdig start in Museum Mayer Van den Bergh de expo Madonna ontmoet Dulle Griet. Verzamelaars in topstukken gevat.

 KBCTrakteert Brueghel beeld 700x500pxJan Brueghel I. Een tekenaar, maar niet zomaar een tekenaar!

Jan had een scherp observatievermogen en een vaste hand wat resulteerde in trefzekere pareltjes. Geen voorstudies, maar autonome getuigen uit Jans omgeving. Zijn stadsgezichten van ondermeer Heidelberg, Rome en Praag zijn ware marketeerstunts, ansichtkaarten avant la lettre. Maar ook in zijn rivier- en dorpsscènes schittert hij en neemt hij ons mee naar diepe vergezichten en slaagt hij erin om ons ook een kijk in het dagelijkse leven van de plattelander te gunnen.

70 tekeningen uit de belangrijkste kabinetten van ondermeer Berlijn, New York, Amsterdam, Londen en Stockholm vertellen het verhaal.

Natuurlijk staat onze deelname aan Cultuurmarkt in het teken van dit prachtige project.  SnijdersRockoxhuis evenement cultuurmarkt
Bezoek je onze stand op de Antwerpse Meir?  Neem dan zeker deel aan de wedstrijd.  Je maakt kans op een een exclusieve rondleiding in de tentoonstelling 'Jan Breughel I, een uitmuntend tekenaar' met aansluitend een Brueghelbuffet voor 4 personen' in de kelder van het Rockoxhuis.
(de winnaars nemen telkens met 4 personen deel aan het buffet)

Bezoek ook even de naastliggende stand van Museum Mayer van den Bergh.
Hier ontdekt u meer over twee verzamelaars, Florent van Ertborn (1784–1840) en Fritz Mayer van den Bergh (1858–1901). Zij nodigen u uit enkele topstukken uit hun collectie te ontdekken. Hoogtepunt is de recent gerestaureerde Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude. En de Madonna van Fouquet, die na meer dan 500 jaar nog steeds bijzonder fascinerend is.

 

 Copywright : The British Museum.

 

 

 

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen