BLIND DATElogo phoebus
Portretten met blikken en blozen.

Van 14 maart tot 31 december 2020

 

Omwille van covid-19 is momenteel de situatie in Antwerpen zorgwekkend.
Daarom worden 3 locaties van de tentoonstelling BLIND DATE (Keizerskapel, Carolus Borromeuskerk, Museum Vleeshuis) voorlopig even gesloten.
Het Museum Snijders&Rockoxhuis is nog als enige locatie open.

Dit betekent het volgende:

 • Uw geboekte bezoek gaat door (maar enkel in het Museum Snijders&Rockoxhuis)
  • U kunt de 3 andere locaties op een later moment bezoeken (onder voorbehoud uiteraard van de ontwikkelingen)
 • U wijzigt de datum van bezoek
  • Stuur een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • U kunt –met uw ordernummer- een nieuwe datum opgeven, dat wordt dan bevestigd
  • De tentoonstelling is geopend tot 31-12-2020 (met mogelijk een verlenging, afhankelijk van de ontwikkelingen)
 • U annuleert uw ticket
  • Stuur een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Uw betaling wordt teruggestort op uw rekening
  • U kunt een nieuw ticket bestellen en betalen op een later moment

Wij hopen dat de situatie snel verbetert en houden u op de hoogte,

TEAM BLIND DATE

 

Cossiers Phoebus

Portretten uit de renaissance en de barok, wat moeten we met die lang vergeten mensen van eeuwen geleden? Ze staren ons aan, soms met een monkellachje, of negeren ons compleet. Zonder een woord te zeggen. Toch hebben ze ons zo veel te vertellen. Over hun boeiende levens, wie ze waren, of hoopten te zijn. Laat je ogen over de werken dwalen en ontdek hoeveel hints erin verborgen zitten.

De Phoebus Foundation bezit een schat aan zulke portretten, zo veel en divers dat ze samen met het Snijders&Rockoxhuis een tentoonstelling kon samenstellen die het genre van de portretschilderkunst in al zijn facetten belicht: van selfie tot groepsportret. De tentoonstelling vindt plaats op vier locaties in de Antwerpse binnenstad.

In het Snijders&Rockoxhuis is Nicolaas Rockox je gastheer. Zelf liet hij zich meermaals portretteren: als intellectueel, politicus en societyfiguur. In zijn woning ontmoet je talrijke van zijn tijdgenoten, deftige dames, rijke heren, hoogwaardigheidsbekleders, maar ook keukenmeiden en jolige types.

In de Keizerskapel, wat verderop in de straat, gaat het er ingetogener aan toe. Geloven is een serieuze zaak, maar wie zich als stichter laat vereeuwigen wil natuurlijk goed voor de dag komen.

In de Sint-Carolus Borromeuskerk zijn bijzondere kinderportretten te zien. Uit pure dankbaarheid schonken hun ouders aandoenlijke votiefportretten waarop kleuters als minivolwassenen poseren.

In het museum Vleeshuis ten slotte tonen monumentale schilderijen van Frans Snijders dat de vroegmoderne mens niet alleen hield van mode, maar ook van lekker eten.

Naast de portretten vind je in de tentoonstelling ook de accessoires waarmee de mensen poseerden: speeltjes, kammen, juwelen en nog zoveel meer. Dat maakt ze nog tastbaarder.

Ga face to face met mensen die je zelf zou kunnen zijn. Waag je aan een blind date.

Alle informatie

Bezoekersgids

BlindDate Cover N smallDe bezoekersgids is inbegrepen in uw toegangsticket. U ontvangt een exemplaar aan de balie van het Snijders&Rockoxhuis.


Download hier de bezoekersgids

DOWNLOADEN IN PDF

 

 

 

 Sfeerbeelden

BLIND DATE wordt georganiseerd door de Kanselarij van The Phoebus Foundation en het Snijders&Rockoxhuis. 
Partners: Katoen Natie, KBC, INDAVER, Jan De Nul Group, Keizerskapel, Sint-Carolus Borromeuskerk, Museum Vleeshuis en BUVETEX.

  

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen