Bezoek scholen

De toegang tot het Snijders&Rockoxhuis is gratis voor elke leerling en lera(a)r(es).

Omwille van covid-19 vragen wij u om vooraf je gratis toegangstickets aan te schaffen.
Via onderstaande link kiest u de juiste datum en het tijdstip van uw bezoek.
Om een veilige afstand tussen bezoekers te garanderen, kunnen per kwartier maximaal 7 personen hun bezoek starten.

https://www.blinddate.vlaanderen/nl/tickets


In museum Snijders&Rockoxhuis hebben scholen de keuze uit een ruim aanbod van gratis of betalende programma's. Kijkt u even lager op deze pagina.  Wij helpen u bij het maken en vastleggen van uw keuze.

Uiteraard zijn ook scholen met een eigen programma welkom in het Snijders&Rockoxhuis. 
Vertelt u ons per mail van uw komst. Dan bekijken we samen hoe we dit best aanpakken. 

Tot slot. Zoekt u een leuke, aparte locatie voor de lunch met de klas?  Wij stellen graag onze mooi gewelfde ontvangstkelder ter beschikking. Vermeldt u dit ook in uw mail? 

Heeft u vragen of wenst u een medewerker van het museum Snijders&Rockoxhuis te spreken, dan kunt u ons steeds bereiken:  

Keizerstraat 10, 2000 Antwerpen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel 03/201.92.50

 

U mailt naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor reservaties van:
- gratis onderwijsprogramma's
- de ontvangstkelder, de filmzaal 

U mailt naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor reservaties van:
- betalende onderwijsprogramma's (rondleidingen met gids)

Boeking van het programma en de betaling van een gids loopt via Visit Antwerpen.
Een gids begeleidt graag een 20-tal leerlingen.
De kostprijs voor een gids bedraagt € 85 + € 5 reservatiekosten.

 

Onderwijsprogramma's - betalend 
Inschrijvingen en betalingen via Visit Antwerpen : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Museumles : 'Het dierenrijk van Nicolaas en Frans'

Lager onderwijs: 9-12 jaar
Wat: een interactieve rondleiding met gids, kleine opdrachten en grote dialogen
Duur : 1:30 uur
Taal : NL                              Reservatie & betaling : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Snijders Rockoxhuis bezoek rockox feest2Op deze ontdekkingstocht doorheen het museum kom je ogen en oren te kort.  Het dierenrijk van Frans en Nicolaas is eindeloos.
Soms zie je schilderijen waar alleen dieren opstaan, maar meestal moet je zoeken naar verscholen dieren en kleine, wondermooie insecten. Of zie je ze afgebeeld op kastjes, kommetjes, beelden of andere kleine voorwerpen.  De gids helpt je kijken, zoeken, vinden, maar vooral in dialoog ontdekken!

Museumles : 'Over leven en de kunst'

Secundair onderwijs : 2de en 3de graad
Wat : een activerende rondleiding met een gids
Duur : 1:30 uur
Taal : NL                              Reservatie & betaling : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SNijders Rockoxhuis bezoek rockox feest3De gids ontdekt samen met de leerlingen het leven achter de schermen van een 17de -eeuwse patriciërswoning. 
Door aandachtig kijken, onderzoeken, filosoferen en discussiëren vormen de leerlingen zich een beeld van de maatschappij, de kunst en het dagelijks leven in het Antwerpen van de 17de eeuw.

Onderwijsprogramma's - gratis 
Inschrijvingen via het museum Snijders&Rockoxhuis : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spel & Quiz : Waar/Niet Waar 

Lager onderwijs, 10 – 12 jaar / Secundair onderwijs 1ste graad
Wat : Spel & Quiz.  Leuke Waar/Niet Waar vragen
Duur : 1:30 uur
Taal : NL                             Reservatie  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.doeboek wnw

Discuteren jullie graag? Houden jullie van raadsels oplossen? Elk voorwerp of elk schilderij in de historische huizen van Nicolaas en Frans hebben hun wortels in de 16de en de 17de eeuw. De geportretteerden zien er een beetje stijf deftig uit en misschien wat vreemd gekleed. Maar toch geven ze aan de hand van kleine elementen geheimen prijs. Net zoals bepaalde voorwerpen die zich niet onmiddellijk laten raden waarvoor ze van nut waren in het verre verleden of waarvoor wij vandaag andere oplossingen hebben. Leuke waar/niet waar – vragen bieden je de sleutel tot de geheimen.

- Jonge leerlingen worden op een originele manier met een historische realiteit geconfronteerd, die niet altijd voor de hand ligt. Ze mogen ook een ipad lenen om wat meer over de voorwerpen te lezen en op die manier misschien makkelijker het antwoord te vinden.
- De leerkracht krijgt de oplossingen aangereikt en kan in het museum van groepje naar groepje wandelen om desgewenst de discussie een handje te helpen.
- Het biedt kinderen de gelegenheid om op eigen tempo te werken, om aan de hand van aangereikte sleutels, samen een probleem op te lossen en tegelijkertijd plezier te beleven.

Film : Dit is Nicolaas Rockox!

Lager onderwijs : 6-12 jaar
Wat : een leuke tekenfilm
Duur : 00:04 uur
Taal : NL                              Reservatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

foto nicolaas rockox filmEen tekenfilm uit de 17de eeuw? Ja hoor. Nicolaas Rockox is voor deze gelegenheid een stripfiguur die ons meeneemt naar zijn leefwereld en ons zijn vrienden voorstelt.
U kunt deze film  vooraf thuis of in de klas reeds bekijken, of op het grote scherm in de filmzaal van het museum.
Een leuke intro om kennis te maken met een lang vervlogen tijd.

Vaak vormt deze tekenfilm de start van het museumbezoek met hulp van het interactief doe-boekje. 

Doe-boekje : 'Beste buren'

Lager onderwijs : 6-12 jaar
Wat: een interactief doe-boekje
Duur : 01:00 uur
Taal : NL                              Reservatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

JS RockoxBoekje FINAAL AANGEPAST 2 drukklaar Page 01Ben je nieuwsgierig van aard? Duw jij soms in een vreemd huis een deur op een kier wat verder open om de sfeer te snuiven of om gewoon wat te gluren?
Dan ben je van harte welkom in het huis van twee 17de -eeuwse voorname patriciërs, Nicolaas en Frans.  Aan de hand van dit boekje, een echt hebbedingetje, ga je op ontdekkingstocht. Alleen of met je klasgenootjes.
Je leraar of juf zullen je graag helpen, maar wedden dat je het helemaal alleen kunt? Veel plezier

Het boekje kan je personaliseren en na afloop in de klas of thuis verder naar hartelust kleuren, invullen, versieren....  Of wie durft het aan om het receptje eens te proberen?
Samen met het boekje ontvangt elke leerling een klein doosje kleurpotloodjes.

App-tour : Rock Rockox!  (Nieuw)

Secundair onderwijs, 1ste en 2de graad - in kleine groepjes
Wat : een fantastische app tour
Duur : 01:30 uur
Taal : NL                              Reservatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

klas rock rockox2Rock mee met Nicolaas Rockox en Frans Snijders, de Antwerpse burgemeester en de barokschilder.
Samen organiseren zij een festival.  Maar ze hebben uw hulp nodig. Ga in groepjes aan de slag en organiseer het feestje van de 17de eeuw!
Met een interactieve app maak je kennis met de tijd van Rockox. Jij ontwerpt de barok-affiche voor het evenement, stelt het menu en de playlist samen en kiest een gepaste outfit voor jezelf.
Achteraf presenteer je jouw resultaten aan de anderen.  Rock on!

Het spel wordt gespeeld in groepjes van 3 tot 5 leerlingen. Elk groepje ontvangt een iPad en gaat na een korte introductie aan de slag.
Tijdens de inleiding legt een medewerker van het museum het spel uit en worden 2 kortfilms getoond (2 x 5 minuten) over het leven van Nicolaas Rockox en Frans Snijders. 

iPad : Op ontdekking door twee patriciërswoningen

Secundair onderwijs : 2de en 3de graad - individueel
Wat : iPad-begeleiding met beeldherkenning en audiotour
Duur : zelf te bepalen, gemiddeld 01.00 uur
Taal : NL, F, E, D                  Reservatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

snijders rockoxhuis individueel ipadLaat je leiden door een virtuele gids. De slimme iPad voelt waar je in het museum bent en vertelt in elke zaal een korte intro via de koptelefoon. Daarna ga je zelf aan de slag. Richt je toestel naar een kunstwerk en je krijgt op een bondige en aangename manier het verhaal achter het beeld te lezen.

Elke leerling maakt gebruik van een eigen iPad met headset
Ontdek je toch liever het museum met een bezoekersgidsje?  Ook deze kunnen ontleend worden. 

Partners

KMSK Koninklijke musea voor schone kunsten van België Nationale Loterij Museum Leuven VleeshuisPhoebus snijders rockoxhuis logo Klara snijders rockoxhuis logo DS

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen