Snijders&Rockoxhuis - Woven Spaces

Woven Spaces - van 1 april t.e.m. 12 september 2022.

houten banken 1op1 poster gvs smalStudenten uit het derde bachelorjaar architectuur van de Faculteit Ontwerpwetenschappen (UAntwerpen) ontwerpen een zitmeubel voor een specifieke plek en dit onder begeleiding van MarioRinke (UAntwerpen),Leen De Brabandere(UAntwerpen) en Alessandro Tellini(ETH Zurich).

Hoe en wanneer wordt een ontwerp werkelijkheid? Studenten uit het derde bachelorjaar architectuur ontdekken het in hun atelier waar ontwerp en productie elkaar bestuiven.
Afwisselend manoeuvreren ze tussen concept en materiaalonderzoek, waardoor een object ontstaat op ware grootte dat getuigt van een diep begrip van utilitaire vormgeving, het bouwproces en de openbare ruimte. 

Studio 1:1 concentreert zich dit jaar op hout als materiaal.

Over de opdracht.

Vijf culturele plekken in Antwerpen traden op als gastheer en stelden enkele ruimtes open: het Snijders&Rockoxhuis, Museum Plantin-Moretus, het FOMU, Kunstencentrum deSingel en Kasteel Middelheim.
De studenten kozen in groepjes van vier voor een van deze locaties en gingen aan de slag. Ze onderzochten de architectonische mogelijkheden van hout aan de hand van verschillende ontwerpthema’s die eigen zijn aan het materiaal: vervlechting, tektoniek, stapelen, reliëf, ultralicht en ruimteraster.

In 15 dagen leerden ze de basisvaardigheden van houtbewerking met handzagen en beitels.
Zo leerden ze een materiaaltaal kennen die bijdroeg aan de architectonische ingreep die ze in de gegeven context passend vonden. De resultaten zijn experimentele prototypes die dialogeren met de identiteit van de opgegeven ruimte en die staan voor een diepgaand, persoonlijk en sociaal geïntegreerd ontwerpproces.

Neem plaats en geniet!

De zitbanken kan je bewonderen en uitproberen tussen 1 april en 12 september 2022 op de deelnemende locaties.
In museum Snijders&Rockoxhuis kan je even uitrusten in zalen 3, 5 en de overdekte en open gaanderij langs de tuin.

Meer weten over het project en de prachtige realisaties? Klik dan op onderstaande link.

https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/aanbod/alle-opleidingen/architectuur-studeren/studio-s/architectonisch-ontw/woven-spaces/rockoxhuis/ 

 

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen