Restaurantactie Cokeryen - Antwerpen Barok 2018.

 BAROK COKERYEN ARTICHOKE

Een Culinaire en creatieve kruisbestuiving.

Kijk niet alleen naar de foto’s van Tony Le Duc, maar proef ze ook. Zolang de tentoonstelling loopt, staat bij vijftien Antwerpse chefs de hedendaagse interpretatie van een recept uit Magirus’ kookboek op het menu.

Dat zijn dik drie maanden om met al je zintuigen te genieten van de barokkeuken anno 21ste eeuw.

Vijftien chefs lieten zich inspireren door het 17de-eeuwse Koocboec van Antonius Magirus. Ze grasduinden door deze unieke uitgave en creëerden hedendaagse gerechten volgens de beschreven kooktechnieken en beschikbare ingrediënten. Sommigen bleven dicht bij het oorspronkelijke recept, al beperkten ze wel de hoeveelheden suikers. Anderen gaven een uitgesproken moderne draai aan de oude ‘cokeryen’.

Mensen van weleer kookten al bij al niet zo anders dan wij vandaag. Wel moesten ze, bij gebrek aan elektrische koeling, andere technieken toepassen om voedsel te bewaren. Er werd gerookt, gepekeld, gekonfijt, langzaam gegaard, gedroogd, ingelegd in zuren. Vandaag zijn onze keukens veel gesofisticeerder, maar toch blijken heel wat oude technieken nog steeds (of opnieuw) in zwang.
 
Je kan de 15 ‘cokeryen’ proeven in 15 restaurants in en rond Antwerpen.

Deelnemende restaurants: 

 

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen