krkr logo opwit

Tijdens de krokusvakantie met je familie naar het museum!

van 13 tot en met 21 februari

Want dan organiseert de Gezinsbond de 10de editie van Krokuskriebels!

9 dagen, 102 musea, 140 activiteiten. Wat kan je verwachten? Zoektochten, vertellingen, rondleidingen, belevingsparcours, ontdekkingstochten, spelletjes en creatieve ateliers: je verbeelding wordt op 1001 manieren geprikkeld en aangewakkerd.

Activiteiten op maat van 6-10 jarigen en tieners tot 14.  En dat zowel in West-VlaanderenOost-VlaanderenAntwerpenLimburgVlaams-Brabant en Brussel.
Als het kriebelt moet je met je familie naar het museum!

Leden van de Gezinsbond genieten van een fikse korting! 

Activiteiten museum Snijders&Rockoxhuis

Zoektocht  Ssst, ... hoor jij ook iets?(6-14 jaar)knipsel voorpagina zoektocht

Hier in ons museum is het nooit stil.
Deze rondleiding laat je horen wat Frans (Snijders) en Nicolaas (Rockox) reeds 400 jaar geleden hoorden. En Yep jij mag mee.

Het wordt een zoektocht vol opdrachten en verrassingen. Hoe begin je er aan? Simpel, wandel door de zalen en los de vraagjes op.
Daarnaast vind je in elke zaal ook één of meerdere tegels met een letter geschreven in onleesbare inkt.
Je leest met behulp van je eigen ‘Leesdeonzichtbareinkt-pen’ en verzamelt alle letters. Op de laatste pagina van je opdrachtenbundel vul je de letters in en vorm je twee woorden.

Quiz WAAR of NIET WAAR? (9-14jaar)

kunstendagkinderen

Leer meer over het dagelijkse leven in de 17de-eeuwse Patriciërswoningen van Nicolaas Rockox en Frans Snijders.

Elk voorwerp of schilderij in ons museum heeft zijn wortels in de 16de en de 17de eeuw. 
Leuke ‘Waar/Niet Waar’-vragen bieden je de sleutel tot de geheimen waarom de geportretteerden er soms een beetje vreemd uitzien of waarvoor bepaalde voorwerpen, die zich niet onmiddellijk laten raden, werden gebruikt in het verre verleden.srh waar nietwaar doeboek glas small

Het Snijders&Rockoxhuis, een museum in het hartje van Antwerpen, waar Frans en Nicolaas maar ook kinderen thuis zijn. 

 

Hoe deelnemen?

U dient steeds een tijdsslot te boeken voor uw bezoek en het aantal bezoekers op te geven : https://www.blinddate.vlaanderen/nl/tickets 

U koopt een ticket voor BLIND DATE waarmee u de vaste opstelling van museum Snijders&Rockoxhuis en de tijdelijke expo BLIND DATE kunt bezoeken. Ook de toegang tot de 3 andere locaties van het project BLIND DATE zit in de ticketprijs vervat. Echter op deze plaatsen worden er geen activiteiten in het kader van Krokuskriebels aangeboden.

Kinderen hebben gratis toegang.  Leden Gezinsbond boeken een 'partner ticket' aan €4 ipv €9 per persoon.

Voor de kinderen vraagt u aan de balie, bij de start van uw bezoek, het vragenblad 'Waar - Niet Waar' of het 'wedstrijdformulier zoektocht'. U ontvangt de juiste formulieren en de bijhorende balpen / leesdeonzichtbareinkt lamp. Deze materialen worden eigendom van de deelnemertjes.
U merkt, beide activiteiten zijn volledig coronaproof. 

Ouders bezoeken de expo aan de hand van een iPad (deze wordt voor en na het bezoek ontsmet) of een papieren bezoekersgids die u mee huiswaarts neemt.

Tot binnenkort!

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

Snijders&Rockoxhuis respecteert de privacy van uw gegevens
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren, om te integreren met sociale media en u relevante advertenties te laten zien die op uw interesses zijn afgestemd. Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen